Personal

Trafikskolan Körcoachen i Uddevalla personal

körcoachen uddevalla körkort

Trafikskolans mål är att tack vare engagemang i elevens individuella förutsättningar och med personlig coaching kunna skapa en effektiv körkortsutbildning med kvalité.

Ann-Britt Johansson är, utbildningsledare, ansvarig trafiklärare och trafikskolechef – snacka om korta effektiva beslutsvägar. På sitt körkort kan hon stoltsera med behörighet A BE C DE. Hon har en optimistisk syn på det mesta och ser möjligheter framför svårigheter.
Sedan 1996 har hon jobbat som vägledare, coach och lärare i olika sammanhang.
Hon är uppväxt i en åkerifamilj och som 38-åring gav sig ”åkarblodet ” tillkänna. Då anslöt sig Ann-Britt till frivilligförsvaret som Bilkårist. Inom försvaret utbildades hon på ”tunga körkortsbehörigheter” och hade sedan avtal med flygflottiljen F7 i Såtenäs som bussförare under många år. Under denna tid var hon också aktiv inom Bilkåren med andra uppgifter så som trafikinformation och rekrytering av nya medlemmar. Under dessa år var Vägverkets ”Nollvision” ny och Ann-Britt var bland pionjärerna att informera om den i olika forum.
2005 bestämde hon sig för att slå samman yrkeserfarenheter som lärare med fritidsengagemang inom trafik och transport och utbildade sig till trafiklärare. Med erfarenhet från Göteborg, Kungälv och hemstaden Uddevalla bestämde hon sig 2009 för att starta egen trafikskola i hemstaden. Med detta mål i sikte läste hon på distans vid Stockholms Universitet under 2010 och var av, transportstyrelsen godkänd, utbildningsledare januari 2011.
I april 2011 öppnade hon stolt och glad sin efterlängtade egna trafikskola centralt belägen hos Högskolecentrum Bohuslän, Entreprenörsriket. Teoretiska utbildningar sker i HCB:s lektionssalar på Östergatan 18 A.

Välkomna att titta in för en pratstund och information eller för att anmäla dig till någon av de utbildningar som Körcoachen i Uddevalla erbjuder. 

 

resizedimage287300-Amanda

Amanda Karlsson, sommarjobbare

Amanda jobbar här i sommar som marknadsassistent. Hon går Naturvetenskapslinjen på Birger Sjöberg i Vänersborg och planerar själv att ta körkort här hos Körcoachen. Hennes fritid består av musiken, kreativitet i bild och form samt att umgås med familj och vänner.

”Jag kunde inte fått ett bättre jobb över sommaren 2013. Med den uppmuntrande handledaren Ann-Britt Johansson känner jag mig trygg och säker i mina arbetsuppgifter och både självkänsla och självförtroende får sig en kick i Körcoachens närhet. Toppenjobb!” /Amanda